یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403
اقتصاد
شناسه خبر: 3201
  • 0

صادرات نفت ایران بدون برجام، بدون FATF؛ ۶۰ درصد رشد کرد

طی ۲ سال اخیر دولت سیزدهم توانسته است با اتخاذ سیاست‌های راهبردی و تدوین برنامه‌های کلیدی، رشد ۶۰ درصدی را در تولید نفت رقم بزند.

طبق آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی، نفت و گاز،بیشترین سهم را در رشد اقتصادی کشور دارند. درطی ۲ سال اخیر دولت سیزدهم توانسته است با اتخاذ سیاست‌های راهبردی و تدوین برنامه‌های کلیدی، رشد ۶۰ درصدی را در تولید نفت رقم بزند.

 

گروه اقتصاد-بالاگریوه : بر اساس آخرین آمار منتشر شده تولید نفت کشور ۶۰ درصد رشد داشته است؛ اهمیت رشد تولید نفت در ارزآوری آن برای کشور و کمک به رشد اقتصادی است. از طرفی دیگر این رشد ۶۰ درصدی در شرایط تحریمی رخ داده است. با این حال اما تاثیر این رشد قابل توجه بر اقتصاد ایران و سفره مردم خیلی ملموس نیست! 

 

یکی ازمنابع درآمدی که دولت هر ساله با اتکا به آن توانسته علیرغم تحریم‌های گسترده غرب درآمد خوبی را برای اقتصاد کشور کسب کند، فروش نفت است. میزان فروش نفت به عوامل مختلفی مربوط است که یکی از آن‌ها را می‌توان میزان حجم تولید نفت دانست. بر همین اساس میزان تولید نفت ارتباط مستقیمی بر فروش آن و کسب درآمد بیشتر دارد. 

 

بر اساس آمار اعلام شده ازسوی بانک مرکزی، نفت و گاز، بیشترین سهم را در رشد اقتصادی کشور دارند. در طی ۲ سال اخیر دولت سیزدهم توانسته است با اتخاذ سیاست‌های راهبردی و تدوین برنامه‌های کلیدی، رشد ۶۰ درصدی را در تولید نفت رقم بزند. 

 

رشدهای سالیانه ادامه دارد

میزان رشد تولید نفت در سال جاری اتفاقی به دور از ذهن نبود؛ چرا که این رشد، پس از آغاز فعالیت دولت سیزدهم هر سال تکرارمی‌شود. بررسی آمارها نشان می‌دهد، میزان تولید نفت در ایران در سال ۲۰۲۳ ۲.۹ میلیون بشکه در روز است. بنابراین میزان تولید نفت در سال جاری سیصد و پنجاه هزار بشکه نسبت به سال گذشته، که طبق آمار اعلام شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی به ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز بود، افزایش پیدا کرده است. 

 

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، ایران درسال ۲۰۲۱به طور متوسط ۲.۴۲ میلیون بشکه در روز نفت تولیدکرده که این رقم در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۱۳۰ هزار بشکه‌ای به ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز رسید. همچنین از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون (حدودا ۶ ماه نخست سال) با رشد ۳۵۰ هزار بشکه‌ای به ۲.۹ میلیون بشکه در روز رسید. 

 

یکی از نکاتی که در افزایش حجم تولید نفت کشور مطرح است، اثر این مولفه بر صادرات نفتی است.بر همین اساس می‌توان چشم‌انداز روبه رشدی را برای صادرات نفتی جمهوری اسلامی ایران ترسیم کرد. 

 

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت

یکی ازموضوعات دیگری که این روزها در رسانه‌های مختلف به آن پرداخته می‌شود، حضور هوش مصنوعی در صنایع مختلف است. در واقع ایفای نقش هوش مصنوعی در صنایع بزرگی همچون نفت و خودرو می‌تواند، پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی را به دنبال داشته و منجر به رشد صنایع و در نتیجه رشد اقتصادی کشور شود. بر همین اساس یکی از موضوعاتی که این روزها برای صنعت نفتی کشور مطرح است، استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال است.

 

در همین راستا محسن خجسته‌ مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال در صنعت نفت را یکی از حوزه‌های مهم فناورانه در این صنعت دانست و بیان کرد: ما به دنبال افزایش تولید نفت از مخازن خود با هوش مصنوعی هستیم. امروز این علم در صنعت نفت کشور جزو علوم ناشناخته است و از این رو باید روی آن کار بیشتری کنیم.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای توافق‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری برای استقرار مرکز راهبردی مخازن دیجیتال نفتی و گازی تصریح کرد: قصد داریم ۱۵ میدان نفتی و گازی کشور را با هوش مصنوعی اداره کنیم. نخستین میدان در این زمینه که تفاهم‌نامه آن با دانشگاه صنعتی شریف امضا شد، میدان گازی پارس جنوبی است و می‌خواهیم قطب گازی ایران را در قالب هوش مصنوعی مدیریت کنیم.

 

وی با بیان اینکه در دو سال اخیر۵۴ قرارداد به ارزش ۸۰ میلیون دلار در صنعت نفت امضا شده است، بیان کرد: سهم شرکت ملی نفت ایران با ۲۹ قرارداد، ۲۹ میلیون دلار است که تا پایان سال جاری، ۴۰ میلیون دلار دیگر فقط به سهم این شرکت اضافه خواهد شد./ رجانیوز

دسته بندی: اقتصاد
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید